Bagagekluis

0
202

Sleutelloze bagagekluizen in een Japans stationsgebouw

Een bagagekluis, locker of ook wel kluisje is een kleine, vaak smalle, opslagruimte die bedoeld is om persoonlijke bezittingen op een andere plaats dan thuis voor een tijd op te slaan, niet zozeer omdat thuis bewaren niet veilig zou zijn (zie daarvoor bankkluisje), maar om spullen elders netjes op te bergen en te voorkomen dat ze gestolen worden.

Het kan een kluisje zijn dat iemand permanent ter beschikking staat, als hij vaak in een gebouw komt, zoals een school of een arbeidsplaats, voor het opbergen van spullen tijdens het verblijf in het gebouw, maar ook als men naar huis gaat. Dit biedt het gemak dat men niet alles steeds naar huis moet meenemen.

Het kan ook een kluisje zijn dat na leeghalen door de ene persoon door een ander wordt gebruikt. De reden om spullen tijdelijk achter te laten kan zijn:

 • Minder gesjouw:
  • Bij verblijf ter plaatse. Er zijn bijvoorbeeld niet-verplichte kluisjes bij IKEA of muziekfestivals.
  • Ook als men elders heengaat en dan terugkomt (bijvoorbeeld bij een kluisje op een station).
 • Als het erg lastig of onmogelijk is ze mee te nemen, zoals bij sporten, zwemmen, saunabezoek en medische behandeling. Vaak gaat het onder meer om kleding (als men tijdelijk andere kleding draagt), en zijn de kluisjes bij een kleedruimte.
 • Een verbod om ze ergens mee te nemen (en eventueel tevens gemak):
  • Kluisjes voor de beveiliging tegen diefstal door de gebruiker (bijvoorbeeld in een winkel, bibliotheek of museum). In het kluisje moet men dan tassen (althans grote tassen) en de jas achterlaten.

Soms zijn er kluisjes in een hotel voor waardevolle spullen, om die veiliger te bewaren dan op de kamer.

Meerdere kluizen zijn vaak gebundeld in een kast.

Er kan een codeslot zijn, of men krijgt een sleutel mee. Soms is er een elektronische sleutel verwerkt in een polsbandje. Soms is een kluisje alleen afsluitbaar met een los hangslot (zelf meegenomen of ter plaatse gehuurd).

Het gebruik kan gratis zijn (waarbij men soms een borg betaalt voor de sleutel), maar het kan ook geld kosten; in dat geval moet men vaak opnieuw betalen als men tussendoor even het kluisje open maakt.

Een alternatief voor kluisjes is een bewaakte gemeenschappelijke opslagplaats, een garderobe. Deze zijn vooral bedoeld voor een jas, maar men kan er ook een tas afgeven. Een garderobe is minder geschikt om allerlei losse voorwerpen op te slaan, ook omdat men vaak per stuk moet betalen.

Constructie

Kluisjes variëren in afmeting, bouwwijze en veiligheid. Ze zijn uitgerust met een slot, waarbij het sluitmechanisme op verschillende wijzen bediend kan worden. Bijvoorbeeld met een sleutel, een geheime cijfercombinatie of een chip- of magneetkaart. De eigenaar van de faciliteit kan de deuren vrijwel altijd openen.

De kluizen worden meestal gemaakt van beschilderd plaatmetaal, HPL (High Pressure Laminate) of veiligheidsglas (Cabrillant). De kleur is vaak grijs of beige. De wanden kunnen aan elkaar geklonken zijn (traditioneel) of gelast. De deuren zijn vaak verstevigd met een aan de binnenkant vastgelaste metalen plaat. De breedte van een kluis is vaak 30,5 cm, maar 38 cm is in opkomst. Ze zijn meestal 46 cm diep, hoewel in de Verenigde Staten ook 30,5 cm en 38 cm worden aangetroffen. De hoogte van een kast is vaak 182,9 cm, wat meestal door meerdere kluisjes wordt opgevuld.

De dikte van het staal is normaal gesproken 0,8 mm, maar veiliger kluisjes kunnen uit 1,2 mm dik staal bestaan. De bovenkant van de kast is meestal plat, maar sommige fabrikanten bieden een helling van 30° of 45° aan. Dat maakt het moeilijker spullen bovenop de kast te leggen of voor vuil en afval om te accumuleren. Dat is een belangrijke factor in plaatsen die schoon moeten zijn, zoals restaurants en ziekenhuizen.

De deuren zijn vaak uitgerust met een vorm van ventilatie om door middel van de luchtstroming de reinheid te bewaren. Deze openingen hebben vaak de vorm van horizontale sleuven aan de boven- en onderkant van de deur, maar ook anders gevormde gaten komen voor. De zij- en achterwanden kunnen ook ventilatieopeningen bevatten, maar dat komt minder vaak voor.

Zie ook

 • brandkastWil je zelf een Bagagekluis bouwen en heb je een Bagagekluis bouwtekening nodig?

Freds Bouwtekeningen pakket is een unieke product met maar liefst 10.000 bouwtekeningen zoals Bagagekluis bouwtekeningen van verschillende soorten en maten voor maar €47,- . Dat is niet alles! Naast deze 10+ Bagagekluis bouwtekeningen, 10.000 professionele bouwtekeningen uit verschillende categorieën en houtsoorten (steigerhout,hardhout enmeer) . Bestel het nu direct en betaal maar €47,- i.p.v. €197,- steigerhout bouwtekeningenGelijk kopen voor maar €47,-

Hieronder staat een lijst van de verschillende categorieën die u met de Bagagekluis bouwtekeningen krijgt.

Gereedschapskisten bouwtekeningen Kasten bouwtekeningen
Hangmatten bouwtekeningen Kerst bouwtekeningen
Hekken bouwtekeningen Keukens bouwtekeningen
Honden bouwtekeningen Kinderkamers bouwtekeningen
Houten Cadeauverpakking Bouwtekeningen Kippenhokken bouwtekeningen
Houthokken bouwtekeningen Kisten bouwtekeningen
Huis bouwtekeningen Kliko-ombouw bouwtekeningen
Kapstokken bouwtekeningen Konijnenhokken bouwtekeningen
Karretjes bouwtekeningen Krukken bouwtekeningen
Kassen-en-moestuin bouwtekeningen Lampen bouwtekeningen
Letters bouwtekeningen Pergolas bouwtekeningen
Poezen bouwtekeningen Poppenhuizen en speelgoedhuisjes bouwtekeningen
Prieelen bouwtekeningen Raamluiken bouwtekeningen
Radiatorombouw bouwtekeningen Rekken bouwtekeningen
Schildersezels bouwtekeningen Schommel bouwtekeningen
 Schragen bouwtekeningen Schutting bouwtekeningen
 Schuurtjes bouwtekeningen Shutters bouwtekeningen
 Speelgoed bouwtekeningen Stoelen bouwtekeningen
 Tafels bouwtekeningen Trappen bouwtekeningen
 Verandas bouwtekeningen Vijver bouwtekeningen
 Vogelhuisjes bouwtekeningen Wand bouwtekeningen
 Werkbank bouwtekeningen Zandbakken bouwtekeningen
Badkamer bouwtekeningen Bar bouwtekeningen
Bedden bouwtekeningen Bijen-en-insectenkasten bouwtekeningen
Pooltafels bouwtekeningen Bloembakken bouwtekeningen
Boekenplanken bouwtekeningen Gereedschappen bouwtekeningen
Producten bouwtekeningen Boomhut bouwtekeningen
Bordjes-onderzetters bouwtekeningen Brievenbussen bouwtekeningen
Bruggetjes bouwtekeningen  Bureaus bouwtekeningen
Carports bouwtekeningen  Decoratie bouwtekeningen
Deuren bouwtekeningen  Emmers bouwtekeningen

 
Gelijk kopen voor maar €47,-

Hoe kunt u uw eigen Bagagekluis te bouwen ?

Het zelf uitvoeren van projecten thuis helpen om uw huis een unieke expressie te geven. Een van de meest ambitieuze projecten om uit te voeren is natuurlijk de bouw van een meubel. In dit geval het bouwen van een Bagagekluis. In de onderstaande stappen staat beschreven hoe u een eigen Bagagekluis kunt bouwen met behulp van een tafel bouwtekening.

Materialen

1.Een Bagagekluis Bouwtekening

Om achter te komen wat voor materialen u nodig hebt en ook de hoeveelheid daarvan, moet u een Bagagekluis bouwtekening hebben. We hebben voor u een klant een klare bundel van meer dan 200 Bagagekluis bouwtekeningen van 5 verschillende materialen o.a. steigerhout, hardhout, vuren hout. Deze Bagagekluis bouwtekeningen bundel kunt u hier aanschaffen voor maar €47,- :

2.Hout

Hout kunt u online bestellen of kopem in winkels zoals Gamma en Karwei. Online bestellen is meestal beter voor mensen die geen eigen boedelbak hebben en hun auto’s niet willen beschadigen. Het kunt zelf kiezen welke type hout u gaat gebruiken

Gereedschappen en bevestigingsmiddelen

Voor het bouwen van een Bagagekluis heb u verschillende gereedschappen nodig o.a.:

 1. Spijkers en of schroevenBanner-320-480
 2. Zaag of zaagmachine
 3. Hammer
 4. Schroevendraaier
 5. Meetlijn
 6. Potlood
 7. Schuurmachine en houtschaafmachine

Na het verzamelen van alle materialen en gereedschappen kunt u aan de hand van de door u gekozen Bagagekluis bouwtekening stap voor stap uw tafel maken. De Bagagekluis bouwtekeningen in de aangegeven pakket zijn duidelijk en makkelijk te volgen.

Tip: In plaats van hout te kopen, kunt u ook oude hout materialen zoals een kastdeur of een kapotte tafel hergebruiken om uw nieuwe Bagagekluis te bouwen.

Koop ook de juiste soort bevestigingsmiddelen. Schroeven zijn de meest effectieve en veelzijdiger voor het aan elkaar vast zetten van de verschillende stukken hout . Koop houtschroeven of metalen schroeven afhankelijk van het materiaal van het blad. U kunt het ook combineren met lijm om het verder te versterken, indien u dat wilt.

Kosten

Door zelf een Bagagekluis bouwen met behulp van een Bagagekluis bouwtekening bespaard u vaak meer dan 50% van wat een Bagagekluis zou kosten in een winkel. Indien u dit vaak doet, zult u meer ervaring opdoen, waardoor het bouwen van een tafel met behulp van een Bagagekluis bouwtekening nog sneller gaat.

DELEN
Vorig artikelKlippan (bank)
Volgend artikelbouwtekening downloaden

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER