Bonheur du jour

0
199

Een bonheur du jour of kortweg bonheur (Frans voor ‘geluk’) is een bepaald meubelstuk dat in de meeste gevallen is gemaakt van mahoniehout (in de vorm van fineer verwerkt op eikenhout) en dat werd vervaardigd tussen 1850 en 1870 onder verschillende benamingen, zoals bonheur du jour en bonheur Willem III.

Uiterlijk en functie

Door het gebruik van mahoniehout is het een fraai ogend kastje. De onderkast heeft twee deurtjes met een bestoken rand en soms een lade daarboven. De lade kan op slot door middel van een sleutel. Aan de zijkanten zitten soms twee snijplanken die men eruit kan schuiven en op de onderkast kan in sommige gevallen een marmeren blad liggen. De bonheur du jour kan een bestoken bovenstuk, hetgeen ondieper is dan de onderkast, met twee spiegels in de deurtjes en twee schappen hebben. Deze bonheur kan gebruikt worden als hulpkast bij het diner met zijn snijplanken.

Andere bonheurs werden ingericht als schrijftafel of porseleinkast. Meestal hebben de kasten aan de voorkant bolvormig gedraaide pootjes. Een voorbeeld van de maten: hoogte 186 cm, breedte 127 cm, diepte van de onderkast 53 cm.Wil je zelf een Bonheur du jour bouwen en heb je een Bonheur du jour bouwtekening nodig?

Freds Bouwtekeningen pakket is een unieke product met maar liefst 10.000 bouwtekeningen zoals Bonheur du jour bouwtekeningen van verschillende soorten en maten voor maar €47,- . Dat is niet alles! Naast deze 10+ Bonheur du jour bouwtekeningen, 10.000 professionele bouwtekeningen uit verschillende categorieën en houtsoorten (steigerhout,hardhout enmeer) . Bestel het nu direct en betaal maar €47,- i.p.v. €197,- steigerhout bouwtekeningenGelijk kopen voor maar €47,-

Hieronder staat een lijst van de verschillende categorieën die u met de Bonheur du jour bouwtekeningen krijgt.

Gereedschapskisten bouwtekeningen Kasten bouwtekeningen
Hangmatten bouwtekeningen Kerst bouwtekeningen
Hekken bouwtekeningen Keukens bouwtekeningen
Honden bouwtekeningen Kinderkamers bouwtekeningen
Houten Cadeauverpakking Bouwtekeningen Kippenhokken bouwtekeningen
Houthokken bouwtekeningen Kisten bouwtekeningen
Huis bouwtekeningen Kliko-ombouw bouwtekeningen
Kapstokken bouwtekeningen Konijnenhokken bouwtekeningen
Karretjes bouwtekeningen Krukken bouwtekeningen
Kassen-en-moestuin bouwtekeningen Lampen bouwtekeningen
Letters bouwtekeningen Pergolas bouwtekeningen
Poezen bouwtekeningen Poppenhuizen en speelgoedhuisjes bouwtekeningen
Prieelen bouwtekeningen Raamluiken bouwtekeningen
Radiatorombouw bouwtekeningen Rekken bouwtekeningen
Schildersezels bouwtekeningen Schommel bouwtekeningen
 Schragen bouwtekeningen Schutting bouwtekeningen
 Schuurtjes bouwtekeningen Shutters bouwtekeningen
 Speelgoed bouwtekeningen Stoelen bouwtekeningen
 Tafels bouwtekeningen Trappen bouwtekeningen
 Verandas bouwtekeningen Vijver bouwtekeningen
 Vogelhuisjes bouwtekeningen Wand bouwtekeningen
 Werkbank bouwtekeningen Zandbakken bouwtekeningen
Badkamer bouwtekeningen Bar bouwtekeningen
Bedden bouwtekeningen Bijen-en-insectenkasten bouwtekeningen
Pooltafels bouwtekeningen Bloembakken bouwtekeningen
Boekenplanken bouwtekeningen Gereedschappen bouwtekeningen
Producten bouwtekeningen Boomhut bouwtekeningen
Bordjes-onderzetters bouwtekeningen Brievenbussen bouwtekeningen
Bruggetjes bouwtekeningen  Bureaus bouwtekeningen
Carports bouwtekeningen  Decoratie bouwtekeningen
Deuren bouwtekeningen  Emmers bouwtekeningen

 
Gelijk kopen voor maar €47,-

Hoe kunt u uw eigen Bonheur du jour te bouwen ?

Het zelf uitvoeren van projecten thuis helpen om uw huis een unieke expressie te geven. Een van de meest ambitieuze projecten om uit te voeren is natuurlijk de bouw van een meubel. In dit geval het bouwen van een Bonheur du jour. In de onderstaande stappen staat beschreven hoe u een eigen Bonheur du jour kunt bouwen met behulp van een tafel bouwtekening.

Materialen

1.Een Bonheur du jour Bouwtekening

Om achter te komen wat voor materialen u nodig hebt en ook de hoeveelheid daarvan, moet u een Bonheur du jour bouwtekening hebben. We hebben voor u een klant een klare bundel van meer dan 200 Bonheur du jour bouwtekeningen van 5 verschillende materialen o.a. steigerhout, hardhout, vuren hout. Deze Bonheur du jour bouwtekeningen bundel kunt u hier aanschaffen voor maar €47,- :

2.Hout

Hout kunt u online bestellen of kopem in winkels zoals Gamma en Karwei. Online bestellen is meestal beter voor mensen die geen eigen boedelbak hebben en hun auto’s niet willen beschadigen. Het kunt zelf kiezen welke type hout u gaat gebruiken

Gereedschappen en bevestigingsmiddelen

Voor het bouwen van een Bonheur du jour heb u verschillende gereedschappen nodig o.a.:

  1. Spijkers en of schroevenBanner-320-480
  2. Zaag of zaagmachine
  3. Hammer
  4. Schroevendraaier
  5. Meetlijn
  6. Potlood
  7. Schuurmachine en houtschaafmachine

Na het verzamelen van alle materialen en gereedschappen kunt u aan de hand van de door u gekozen Bonheur du jour bouwtekening stap voor stap uw tafel maken. De Bonheur du jour bouwtekeningen in de aangegeven pakket zijn duidelijk en makkelijk te volgen.

Tip: In plaats van hout te kopen, kunt u ook oude hout materialen zoals een kastdeur of een kapotte tafel hergebruiken om uw nieuwe Bonheur du jour te bouwen.

Koop ook de juiste soort bevestigingsmiddelen. Schroeven zijn de meest effectieve en veelzijdiger voor het aan elkaar vast zetten van de verschillende stukken hout . Koop houtschroeven of metalen schroeven afhankelijk van het materiaal van het blad. U kunt het ook combineren met lijm om het verder te versterken, indien u dat wilt.

Kosten

Door zelf een Bonheur du jour bouwen met behulp van een Bonheur du jour bouwtekening bespaard u vaak meer dan 50% van wat een Bonheur du jour zou kosten in een winkel. Indien u dit vaak doet, zult u meer ervaring opdoen, waardoor het bouwen van een tafel met behulp van een Bonheur du jour bouwtekening nog sneller gaat.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER