Bureau van Leopold III

0
430

Het bureau van Leopold III is een meubel dat ontworpen werd door Henry Van de Velde op verzoek van de Belgische koning Leopold III.

Het bureau is vervaardigd in mahoniehout en was een van de topstukken uit de Koninklijke Collectie. In 1935, tijdens het interbellum, werd het door de Kortrijkse meubelmakers De Coene gebouwd (Kunstwerkstede De Coene).[1] Het stond in het Koninklijk Paleis van Brussel, waar het dagelijks door de vorst gebruikt werd, ook gedurende de Tweede Wereldoorlog. Het bureau was een van Leopolds favoriete stukken.

Na de troonsafstand werd dit art-deco-meubel naar Argenteuil verhuisd, waar het in de privéverzameling bleef. Na de dood van prinses Liliane werd het meubel verkocht op een veiling voor 4600 euro (6 oktober 2008).[2] De herkomst werd echter geheimgehouden, waardoor het een tijdje in de vergetelheid kwam.

In het bureau van Leopold III stonden meerdere art-deco meubelen (het eigenlijke bureau, de kaartentafel, de bureaustoel van de koning, taboeretten, zetels, consoles…) die door architect Van de Velde waren ontworpen en door de firma De Coene werden geproduceerd. De kaartentafel had ongeveer dezelfde vormgeving als het eigenlijke bureau maar met iets kleinere afmetingen. Na de dood van prinses Liliane werd ook de kaartentafel verkocht op een veiling voor 3000 euro (12 oktober 2009). De herkomst werd echter geheimgehouden, waardoor het een tijdje in de vergetelheid kwam. Onlangs verwisselde de kaartentafel weer van eigenaar voor circa 85000 euro.[3] Het bureau was te zien op de overzichtstentoonstelling in het Brusselse Jubelparkmuseum van 13 september 2013 tot 12 januari 2014 ter gelegenheid van de 150e verjaardag van Van de Velde.[4]

Beide meubelen, het bureau met voetenverwarming en de kaartentafel, zijn wellicht voorgoed uit de Koninklijke Collectie verdwenen.

De andere meubelen zijn vermoedelijk nog in de Koninklijke Collectie bewaard gebleven, zoals de bureaustoel, de taboeretten, de zetels, de consoles…[bron?]Wil je zelf een Bureau van Leopold III bouwen en heb je een Bureau van Leopold III bouwtekening nodig?

Freds Bouwtekeningen pakket is een unieke product met maar liefst 10.000 bouwtekeningen zoals Bureau van Leopold III bouwtekeningen van verschillende soorten en maten voor maar €47,- . Dat is niet alles! Naast deze 10+ Bureau van Leopold III bouwtekeningen, 10.000 professionele bouwtekeningen uit verschillende categorieën en houtsoorten (steigerhout,hardhout enmeer) . Bestel het nu direct en betaal maar €47,- i.p.v. €197,- steigerhout bouwtekeningenGelijk kopen voor maar €47,-

Hieronder staat een lijst van de verschillende categorieën die u met de Bureau van Leopold III bouwtekeningen krijgt.

Gereedschapskisten bouwtekeningen Kasten bouwtekeningen
Hangmatten bouwtekeningen Kerst bouwtekeningen
Hekken bouwtekeningen Keukens bouwtekeningen
Honden bouwtekeningen Kinderkamers bouwtekeningen
Houten Cadeauverpakking Bouwtekeningen Kippenhokken bouwtekeningen
Houthokken bouwtekeningen Kisten bouwtekeningen
Huis bouwtekeningen Kliko-ombouw bouwtekeningen
Kapstokken bouwtekeningen Konijnenhokken bouwtekeningen
Karretjes bouwtekeningen Krukken bouwtekeningen
Kassen-en-moestuin bouwtekeningen Lampen bouwtekeningen
Letters bouwtekeningen Pergolas bouwtekeningen
Poezen bouwtekeningen Poppenhuizen en speelgoedhuisjes bouwtekeningen
Prieelen bouwtekeningen Raamluiken bouwtekeningen
Radiatorombouw bouwtekeningen Rekken bouwtekeningen
Schildersezels bouwtekeningen Schommel bouwtekeningen
 Schragen bouwtekeningen Schutting bouwtekeningen
 Schuurtjes bouwtekeningen Shutters bouwtekeningen
 Speelgoed bouwtekeningen Stoelen bouwtekeningen
 Tafels bouwtekeningen Trappen bouwtekeningen
 Verandas bouwtekeningen Vijver bouwtekeningen
 Vogelhuisjes bouwtekeningen Wand bouwtekeningen
 Werkbank bouwtekeningen Zandbakken bouwtekeningen
Badkamer bouwtekeningen Bar bouwtekeningen
Bedden bouwtekeningen Bijen-en-insectenkasten bouwtekeningen
Pooltafels bouwtekeningen Bloembakken bouwtekeningen
Boekenplanken bouwtekeningen Gereedschappen bouwtekeningen
Producten bouwtekeningen Boomhut bouwtekeningen
Bordjes-onderzetters bouwtekeningen Brievenbussen bouwtekeningen
Bruggetjes bouwtekeningen  Bureaus bouwtekeningen
Carports bouwtekeningen  Decoratie bouwtekeningen
Deuren bouwtekeningen  Emmers bouwtekeningen

 
Gelijk kopen voor maar €47,-

Hoe kunt u uw eigen Bureau van Leopold III te bouwen ?

Het zelf uitvoeren van projecten thuis helpen om uw huis een unieke expressie te geven. Een van de meest ambitieuze projecten om uit te voeren is natuurlijk de bouw van een meubel. In dit geval het bouwen van een Bureau van Leopold III. In de onderstaande stappen staat beschreven hoe u een eigen Bureau van Leopold III kunt bouwen met behulp van een tafel bouwtekening.

Materialen

1.Een Bureau van Leopold III Bouwtekening

Om achter te komen wat voor materialen u nodig hebt en ook de hoeveelheid daarvan, moet u een Bureau van Leopold III bouwtekening hebben. We hebben voor u een klant een klare bundel van meer dan 200 Bureau van Leopold III bouwtekeningen van 5 verschillende materialen o.a. steigerhout, hardhout, vuren hout. Deze Bureau van Leopold III bouwtekeningen bundel kunt u hier aanschaffen voor maar €47,- :

2.Hout

Hout kunt u online bestellen of kopem in winkels zoals Gamma en Karwei. Online bestellen is meestal beter voor mensen die geen eigen boedelbak hebben en hun auto’s niet willen beschadigen. Het kunt zelf kiezen welke type hout u gaat gebruiken

Gereedschappen en bevestigingsmiddelen

Voor het bouwen van een Bureau van Leopold III heb u verschillende gereedschappen nodig o.a.:

  1. Spijkers en of schroevenBanner-320-480
  2. Zaag of zaagmachine
  3. Hammer
  4. Schroevendraaier
  5. Meetlijn
  6. Potlood
  7. Schuurmachine en houtschaafmachine

Na het verzamelen van alle materialen en gereedschappen kunt u aan de hand van de door u gekozen Bureau van Leopold III bouwtekening stap voor stap uw tafel maken. De Bureau van Leopold III bouwtekeningen in de aangegeven pakket zijn duidelijk en makkelijk te volgen.

Tip: In plaats van hout te kopen, kunt u ook oude hout materialen zoals een kastdeur of een kapotte tafel hergebruiken om uw nieuwe Bureau van Leopold III te bouwen.

Koop ook de juiste soort bevestigingsmiddelen. Schroeven zijn de meest effectieve en veelzijdiger voor het aan elkaar vast zetten van de verschillende stukken hout . Koop houtschroeven of metalen schroeven afhankelijk van het materiaal van het blad. U kunt het ook combineren met lijm om het verder te versterken, indien u dat wilt.

Kosten

Door zelf een Bureau van Leopold III bouwen met behulp van een Bureau van Leopold III bouwtekening bespaard u vaak meer dan 50% van wat een Bureau van Leopold III zou kosten in een winkel. Indien u dit vaak doet, zult u meer ervaring opdoen, waardoor het bouwen van een tafel met behulp van een Bureau van Leopold III bouwtekening nog sneller gaat.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER