Expedit

0
287

Een eettafel is een meubelstuk dat bestaat uit een horizontaal blad dat ondersteund wordt door een onderstel, met meestal vier poten. Deze wordt gewoonlijk gebruikt om op een comfortabele hoogte voorwerpen op te plaatsen of om gemakkelijk te eten. Daarnaast is de tafel ook zeer geschikt voor veel andere activiteiten. Bijvoorbeeld: allerlei huishoudelijke activiteiten, schrijfwerk, knutselen en andere hobby’s enz. Zo’n tafel wordt dan ook gebruikt in combinatie met eetkamerstoelen of zitbanken. Vaak kunnen zulke tafels worden vergroot met één of meer bladen.

Etymologie

Het woord tafel is te herleiden tot het Latijnse tabula, wat zoveel betekent als: plaat, plank, plat vlak.

Vorm en functie

Elke tafel is samengesteld uit een egaal plat vlak op een frame met één of meer steunpunten of poten. Er zijn ook tafels met een centraal geplaatste poot. Het tafelblad kan diverse vormen hebben: rechthoekig, rond en ovaal zijn het meest gebruikelijk. Voor erg lange tafels worden extra poten toegepast. Eettafels zijn er in alle denkbare materialen: hout, metaal, kunststof, rotan enzovoorts.

De breedte van een rechthoekig blad varieert. Veelvoorkomend is een breedte van 90 cm. Ook de lengte van het blad is divers, afhankelijk van het aantal personen die (meestal) om de tafel zitten. De eettafel is ontworpen om aan te zitten om te eten. Gebruikelijk is hiervoor een hoogte van 75 cm. Een stoel met een zithoogte van 46 cm past hier goed bij.

Bij veel tafels is het mogelijk de afmeting aan te passen aan het aantal mensen die er aan gaan eten. Uitschuiftafels kunnen vergroot worden door aan één of aan beide einden een deel uit te trekken, zodanig dat er een groter plat vlak ontstaat voor meer mensen. Ook zijn er tafels die in het midden een opklapbaar gedeelte hebben, dat bereikbaar wordt door de beide tafelhelften uit elkaar te schuiven en zo het opklapgedeelte ertussen te voegen.

Geschiedenis

De eerste tafels werden gemaakt in het Oude Egypte. Het waren niet veel meer dan metalen of stenen vlakken die werden gebruikt om dingen op een zekere hoogte boven de vloer te houden. Ze werden niet gebruikt ten behoeve van zittende mensen. Het eten werd geserveerd op een soort grote dienbladen die werden neergezet op een verhoging.

De Grieken en Romeinen maakten al meer gebruik van tafels om van te eten. Na gebruik werd de tafel bij de Grieken onder het ligbed opgeborgen. Deze tafels werden gemaakt van natuursteen, hout of metaal (brons en legeringen van zilver). Later werden de grotere rechthoekige tafels gemaakt van bladen op poten, die samen niet één geheel vormden.

Van het meubilair uit de Middeleeuwen is weinig bekend. Wij weten alleen iets van de modellen die in gebruik waren bij de hogere standen. In het Oost-Romeinse Rijk werden de tafels gemaakt van hout of metaal met vier poten op kruisvormige dragers. Ze hadden grote eettafels, meestal rond of ovaal. In West-Europa ging de meeste kennis omtrent het meubilair uit de klassieke tijd verloren door de grote volksverhuizingen en vele oorlogen.Wil je zelf een Expedit bouwen en heb je een Expedit bouwtekening nodig?

Freds Bouwtekeningen pakket is een unieke product met maar liefst 10.000 bouwtekeningen zoals Expedit bouwtekeningen van verschillende soorten en maten voor maar €47,- . Dat is niet alles! Naast deze 10+ Expedit bouwtekeningen, 10.000 professionele bouwtekeningen uit verschillende categorieën en houtsoorten (steigerhout,hardhout enmeer) . Bestel het nu direct en betaal maar €47,- i.p.v. €197,- steigerhout bouwtekeningenGelijk kopen voor maar €47,-

Hieronder staat een lijst van de verschillende categorieën die u met de Expedit bouwtekeningen krijgt.

Gereedschapskisten bouwtekeningen Kasten bouwtekeningen
Hangmatten bouwtekeningen Kerst bouwtekeningen
Hekken bouwtekeningen Keukens bouwtekeningen
Honden bouwtekeningen Kinderkamers bouwtekeningen
Houten Cadeauverpakking Bouwtekeningen Kippenhokken bouwtekeningen
Houthokken bouwtekeningen Kisten bouwtekeningen
Huis bouwtekeningen Kliko-ombouw bouwtekeningen
Kapstokken bouwtekeningen Konijnenhokken bouwtekeningen
Karretjes bouwtekeningen Krukken bouwtekeningen
Kassen-en-moestuin bouwtekeningen Lampen bouwtekeningen
Letters bouwtekeningen Pergolas bouwtekeningen
Poezen bouwtekeningen Poppenhuizen en speelgoedhuisjes bouwtekeningen
Prieelen bouwtekeningen Raamluiken bouwtekeningen
Radiatorombouw bouwtekeningen Rekken bouwtekeningen
Schildersezels bouwtekeningen Schommel bouwtekeningen
 Schragen bouwtekeningen Schutting bouwtekeningen
 Schuurtjes bouwtekeningen Shutters bouwtekeningen
 Speelgoed bouwtekeningen Stoelen bouwtekeningen
 Tafels bouwtekeningen Trappen bouwtekeningen
 Verandas bouwtekeningen Vijver bouwtekeningen
 Vogelhuisjes bouwtekeningen Wand bouwtekeningen
 Werkbank bouwtekeningen Zandbakken bouwtekeningen
Badkamer bouwtekeningen Bar bouwtekeningen
Bedden bouwtekeningen Bijen-en-insectenkasten bouwtekeningen
Pooltafels bouwtekeningen Bloembakken bouwtekeningen
Boekenplanken bouwtekeningen Gereedschappen bouwtekeningen
Producten bouwtekeningen Boomhut bouwtekeningen
Bordjes-onderzetters bouwtekeningen Brievenbussen bouwtekeningen
Bruggetjes bouwtekeningen  Bureaus bouwtekeningen
Carports bouwtekeningen  Decoratie bouwtekeningen
Deuren bouwtekeningen  Emmers bouwtekeningen

 
Gelijk kopen voor maar €47,-

Hoe kunt u uw eigen Expedit te bouwen ?

Het zelf uitvoeren van projecten thuis helpen om uw huis een unieke expressie te geven. Een van de meest ambitieuze projecten om uit te voeren is natuurlijk de bouw van een meubel. In dit geval het bouwen van een Expedit. In de onderstaande stappen staat beschreven hoe u een eigen Expedit kunt bouwen met behulp van een tafel bouwtekening.

Materialen

1.Een Expedit Bouwtekening

Om achter te komen wat voor materialen u nodig hebt en ook de hoeveelheid daarvan, moet u een Expedit bouwtekening hebben. We hebben voor u een klant een klare bundel van meer dan 200 Expedit bouwtekeningen van 5 verschillende materialen o.a. steigerhout, hardhout, vuren hout. Deze Expedit bouwtekeningen bundel kunt u hier aanschaffen voor maar €47,- :

2.Hout

Hout kunt u online bestellen of kopem in winkels zoals Gamma en Karwei. Online bestellen is meestal beter voor mensen die geen eigen boedelbak hebben en hun auto’s niet willen beschadigen. Het kunt zelf kiezen welke type hout u gaat gebruiken

Gereedschappen en bevestigingsmiddelen

Voor het bouwen van een Expedit heb u verschillende gereedschappen nodig o.a.:

  1. Spijkers en of schroevenBanner-320-480
  2. Zaag of zaagmachine
  3. Hammer
  4. Schroevendraaier
  5. Meetlijn
  6. Potlood
  7. Schuurmachine en houtschaafmachine

Na het verzamelen van alle materialen en gereedschappen kunt u aan de hand van de door u gekozen Expedit bouwtekening stap voor stap uw tafel maken. De Expedit bouwtekeningen in de aangegeven pakket zijn duidelijk en makkelijk te volgen.

Tip: In plaats van hout te kopen, kunt u ook oude hout materialen zoals een kastdeur of een kapotte tafel hergebruiken om uw nieuwe Expedit te bouwen.

Koop ook de juiste soort bevestigingsmiddelen. Schroeven zijn de meest effectieve en veelzijdiger voor het aan elkaar vast zetten van de verschillende stukken hout . Koop houtschroeven of metalen schroeven afhankelijk van het materiaal van het blad. U kunt het ook combineren met lijm om het verder te versterken, indien u dat wilt.

Kosten

Door zelf een Expedit bouwen met behulp van een Expedit bouwtekening bespaard u vaak meer dan 50% van wat een Expedit zou kosten in een winkel. Indien u dit vaak doet, zult u meer ervaring opdoen, waardoor het bouwen van een tafel met behulp van een Expedit bouwtekening nog sneller gaat.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER