Klippan (bank)

0
351

Kewlox is een Belgisch bedrijf dat meubelen fabriceert die, beschikbaar als zelfbouwpakket, zonder gereedschap in elkaar gezet kunnen worden.

Geschiedenis

In 1958 vond de Engelse ingenieur George Kewley Henry[1] een assemblageproces van houten delen uit, dat hij patenteerde. De naam was afgeleid van ‘Kewl-‘ van zijn eigen naam en ‘-lox’, van het Engelse werkwoord ‘to lock’: vastzetten.[2][3]

Deze methode werd ontdekt door de Brusselse handelaar in metaalwaren, Jacques Le Clercq, die er de exploitatievergunning voor de Benelux voor verwierf en begon met de productie van de eerste meubelen volgens dit principe. In 1960 presenteerde hij het eerste meubel op de Uitvinderssalon van Brussel en won er een gouden medaille mee.

In het begin van de jaren ’70 werd in het dorp Leuze (gemeente van Éghezée in de provincie Namen) de huidige fabriek gebouwd.

Het bedrijf is een familiebedrijf dat tot 2001 de naam van de familie droeg die het bestuurde: ‘Maurice Le Clercq et Fils SA’. Aanvankelijk produceerde het bedrijf op een beperkte schaal met het beperkte gamma producten dat zijn succes gemaakt heeft. In mei 2001 vertrouwde het familiale actionnariaat het externe management toe aan Georges Fontaine.[4] Het bedrijf werd herdoopt tot ‘Kewlox SA’ en onderging een diepgaande herstructurering: In enkele jaren tijd werd het ‘Kewlox-meubel’ aangepast, het machinepark werd gemoderniseerd of vernieuwd en de fabriek en de nabijgelegen burelen en het hoofdmagazijn beslaan inmiddels een oppervlak van ongeveer 5000 m². Het product wordt sindsdien aangeboden buiten de Belgische landsgrenzen. Dat leidde tot een verdubbeling van de verkoopcijfers. Naast de magazijnen in België telt het bedrijf nu ook een doorverkoper in Duitsland.

In 2005 heeft het bedrijf van het Belgische economische magazine Trends de Gazellenprijs ontvangen voor zijn uitzonderlijke resultaten in 2010[bron?], ze maakt deel uit van de 50 Success Stories van Wallonie Design.[bron?]

Producten

In het begin waren de Kewlox-meubelen slechts beschikbaar in een heel klein assortiment van afmetingen en hun aankleding bestond uit panelen gemaakt van houtvezelplaat van het merk Unalit. Dit materiaal zorgde ervoor dat het meubel er apart uitzag maar desondanks wel betaalbaar bleef. Deze panelen hebben ondertussen plaats gemaakt voor andere materialen.[5]

Sinds eind 2002 produceert Kewlox in een gespecialiseerde fabriekseenheid meubelen op maat, waarvan de structuur opgebouwd wordt uit aluminium en roestvast staal, onder de naam ‘Kewlox Premium’. In ditzelfde atelier, dat tevens dienst doet als onderzoekslaboratorium, ontwikkelt het bedrijf eveneens oplossingen voor specifieke bedrijfsnoden.

Vestigingen

Overzicht van vestigingen op een kaartWil je zelf een Klippan (bank) bouwen en heb je een Klippan (bank) bouwtekening nodig?

Freds Bouwtekeningen pakket is een unieke product met maar liefst 10.000 bouwtekeningen zoals Klippan (bank) bouwtekeningen van verschillende soorten en maten voor maar €47,- . Dat is niet alles! Naast deze 10+ Klippan (bank) bouwtekeningen, 10.000 professionele bouwtekeningen uit verschillende categorieën en houtsoorten (steigerhout,hardhout enmeer) . Bestel het nu direct en betaal maar €47,- i.p.v. €197,- steigerhout bouwtekeningenGelijk kopen voor maar €47,-

Hieronder staat een lijst van de verschillende categorieën die u met de Klippan (bank) bouwtekeningen krijgt.

Gereedschapskisten bouwtekeningen Kasten bouwtekeningen
Hangmatten bouwtekeningen Kerst bouwtekeningen
Hekken bouwtekeningen Keukens bouwtekeningen
Honden bouwtekeningen Kinderkamers bouwtekeningen
Houten Cadeauverpakking Bouwtekeningen Kippenhokken bouwtekeningen
Houthokken bouwtekeningen Kisten bouwtekeningen
Huis bouwtekeningen Kliko-ombouw bouwtekeningen
Kapstokken bouwtekeningen Konijnenhokken bouwtekeningen
Karretjes bouwtekeningen Krukken bouwtekeningen
Kassen-en-moestuin bouwtekeningen Lampen bouwtekeningen
Letters bouwtekeningen Pergolas bouwtekeningen
Poezen bouwtekeningen Poppenhuizen en speelgoedhuisjes bouwtekeningen
Prieelen bouwtekeningen Raamluiken bouwtekeningen
Radiatorombouw bouwtekeningen Rekken bouwtekeningen
Schildersezels bouwtekeningen Schommel bouwtekeningen
 Schragen bouwtekeningen Schutting bouwtekeningen
 Schuurtjes bouwtekeningen Shutters bouwtekeningen
 Speelgoed bouwtekeningen Stoelen bouwtekeningen
 Tafels bouwtekeningen Trappen bouwtekeningen
 Verandas bouwtekeningen Vijver bouwtekeningen
 Vogelhuisjes bouwtekeningen Wand bouwtekeningen
 Werkbank bouwtekeningen Zandbakken bouwtekeningen
Badkamer bouwtekeningen Bar bouwtekeningen
Bedden bouwtekeningen Bijen-en-insectenkasten bouwtekeningen
Pooltafels bouwtekeningen Bloembakken bouwtekeningen
Boekenplanken bouwtekeningen Gereedschappen bouwtekeningen
Producten bouwtekeningen Boomhut bouwtekeningen
Bordjes-onderzetters bouwtekeningen Brievenbussen bouwtekeningen
Bruggetjes bouwtekeningen  Bureaus bouwtekeningen
Carports bouwtekeningen  Decoratie bouwtekeningen
Deuren bouwtekeningen  Emmers bouwtekeningen

 
Gelijk kopen voor maar €47,-

Hoe kunt u uw eigen Klippan (bank) te bouwen ?

Het zelf uitvoeren van projecten thuis helpen om uw huis een unieke expressie te geven. Een van de meest ambitieuze projecten om uit te voeren is natuurlijk de bouw van een meubel. In dit geval het bouwen van een Klippan (bank). In de onderstaande stappen staat beschreven hoe u een eigen Klippan (bank) kunt bouwen met behulp van een tafel bouwtekening.

Materialen

1.Een Klippan (bank) Bouwtekening

Om achter te komen wat voor materialen u nodig hebt en ook de hoeveelheid daarvan, moet u een Klippan (bank) bouwtekening hebben. We hebben voor u een klant een klare bundel van meer dan 200 Klippan (bank) bouwtekeningen van 5 verschillende materialen o.a. steigerhout, hardhout, vuren hout. Deze Klippan (bank) bouwtekeningen bundel kunt u hier aanschaffen voor maar €47,- :

2.Hout

Hout kunt u online bestellen of kopem in winkels zoals Gamma en Karwei. Online bestellen is meestal beter voor mensen die geen eigen boedelbak hebben en hun auto’s niet willen beschadigen. Het kunt zelf kiezen welke type hout u gaat gebruiken

Gereedschappen en bevestigingsmiddelen

Voor het bouwen van een Klippan (bank) heb u verschillende gereedschappen nodig o.a.:

  1. Spijkers en of schroevenBanner-320-480
  2. Zaag of zaagmachine
  3. Hammer
  4. Schroevendraaier
  5. Meetlijn
  6. Potlood
  7. Schuurmachine en houtschaafmachine

Na het verzamelen van alle materialen en gereedschappen kunt u aan de hand van de door u gekozen Klippan (bank) bouwtekening stap voor stap uw tafel maken. De Klippan (bank) bouwtekeningen in de aangegeven pakket zijn duidelijk en makkelijk te volgen.

Tip: In plaats van hout te kopen, kunt u ook oude hout materialen zoals een kastdeur of een kapotte tafel hergebruiken om uw nieuwe Klippan (bank) te bouwen.

Koop ook de juiste soort bevestigingsmiddelen. Schroeven zijn de meest effectieve en veelzijdiger voor het aan elkaar vast zetten van de verschillende stukken hout . Koop houtschroeven of metalen schroeven afhankelijk van het materiaal van het blad. U kunt het ook combineren met lijm om het verder te versterken, indien u dat wilt.

Kosten

Door zelf een Klippan (bank) bouwen met behulp van een Klippan (bank) bouwtekening bespaard u vaak meer dan 50% van wat een Klippan (bank) zou kosten in een winkel. Indien u dit vaak doet, zult u meer ervaring opdoen, waardoor het bouwen van een tafel met behulp van een Klippan (bank) bouwtekening nog sneller gaat.

DELEN
Vorig artikelbouwtekening houten bankje
Volgend artikelBagagekluis

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER