Kruk (meubel)

0
246

Een knechtenkist is een houten opbergkist voor losse knechten die zich een tijdlang verhuurden als arbeider.

Knechtenkisten waren ongeveer een meter lang. De afmetingen waren afhankelijk van de maker, meestal een timmerman. Er bestaan kisten van 100 x 40 x 40 en 100 x 90 x 55 cm maar ook van andere afmetingen. In een grote kist pasten weliswaar meer spullen, maar was ook lastiger te vervoeren. Bij de grotere kisten werden daarom vaak grepen of hengsels aan de zijkanten geschroefd omdat de kist meer dan eens vervoerd moest worden.

Seizoenarbeider

Wie ging werken bij een boer deed dat voor weinig loon. Kost en inwoning waren meestal bij het contract inbegrepen. Een knecht werd van seizoen tot seizoen verhuurd, vaak alleen de zomer. Al zijn bezittingen zaten in deze kist. De meeste knechten hadden overigens maar weinig extra spullen. In de kist werd het lijfgoed bewaard. Bijvoorbeeld nette kleding, een extra broek of een zondags pak (wie dat had), het ‘goei overhemd’.

Vaak zit er een apart vakje of laatje in een knechtenkist voor de losse spullen. Zo konden er scheerspullen in worden bewaard: scheermes, krabbertje, slijpsteentje of een scheerkwast. Ook was er soms een extra plank om de kleine en grote spullen te scheiden.

Beveiliging

Knechtenkisten waren meestal afsluitbaar, meestal met een scharnierklep. Zo’n scharnierende klep kon ook aan de voor-onderkant zitten. Sommige kisten waren voorzien van een of meerdere sloten met sleutel. Ook komen knechtenkisten voor met een grote lade die te openen was door een ‘geheime’ schuif aan de binnenzijde van de kist omhoog te halen. Dit was ter bescherming van de bezittingen van de knecht. De kisten waren meestal niet van het duurste hout gemaakt. Vaak kregen de kisten dan ook last van krimpscheuren. Toch bestaan er ook kisten met fraai houtsnijwerk of beschilderd.Wil je zelf een Kruk (meubel) bouwen en heb je een Kruk (meubel) bouwtekening nodig?

Freds Bouwtekeningen pakket is een unieke product met maar liefst 10.000 bouwtekeningen zoals Kruk (meubel) bouwtekeningen van verschillende soorten en maten voor maar €47,- . Dat is niet alles! Naast deze 10+ Kruk (meubel) bouwtekeningen, 10.000 professionele bouwtekeningen uit verschillende categorieën en houtsoorten (steigerhout,hardhout enmeer) . Bestel het nu direct en betaal maar €47,- i.p.v. €197,- steigerhout bouwtekeningenGelijk kopen voor maar €47,-

Hieronder staat een lijst van de verschillende categorieën die u met de Kruk (meubel) bouwtekeningen krijgt.

Gereedschapskisten bouwtekeningen Kasten bouwtekeningen
Hangmatten bouwtekeningen Kerst bouwtekeningen
Hekken bouwtekeningen Keukens bouwtekeningen
Honden bouwtekeningen Kinderkamers bouwtekeningen
Houten Cadeauverpakking Bouwtekeningen Kippenhokken bouwtekeningen
Houthokken bouwtekeningen Kisten bouwtekeningen
Huis bouwtekeningen Kliko-ombouw bouwtekeningen
Kapstokken bouwtekeningen Konijnenhokken bouwtekeningen
Karretjes bouwtekeningen Krukken bouwtekeningen
Kassen-en-moestuin bouwtekeningen Lampen bouwtekeningen
Letters bouwtekeningen Pergolas bouwtekeningen
Poezen bouwtekeningen Poppenhuizen en speelgoedhuisjes bouwtekeningen
Prieelen bouwtekeningen Raamluiken bouwtekeningen
Radiatorombouw bouwtekeningen Rekken bouwtekeningen
Schildersezels bouwtekeningen Schommel bouwtekeningen
 Schragen bouwtekeningen Schutting bouwtekeningen
 Schuurtjes bouwtekeningen Shutters bouwtekeningen
 Speelgoed bouwtekeningen Stoelen bouwtekeningen
 Tafels bouwtekeningen Trappen bouwtekeningen
 Verandas bouwtekeningen Vijver bouwtekeningen
 Vogelhuisjes bouwtekeningen Wand bouwtekeningen
 Werkbank bouwtekeningen Zandbakken bouwtekeningen
Badkamer bouwtekeningen Bar bouwtekeningen
Bedden bouwtekeningen Bijen-en-insectenkasten bouwtekeningen
Pooltafels bouwtekeningen Bloembakken bouwtekeningen
Boekenplanken bouwtekeningen Gereedschappen bouwtekeningen
Producten bouwtekeningen Boomhut bouwtekeningen
Bordjes-onderzetters bouwtekeningen Brievenbussen bouwtekeningen
Bruggetjes bouwtekeningen  Bureaus bouwtekeningen
Carports bouwtekeningen  Decoratie bouwtekeningen
Deuren bouwtekeningen  Emmers bouwtekeningen

 
Gelijk kopen voor maar €47,-

Hoe kunt u uw eigen Kruk (meubel) te bouwen ?

Het zelf uitvoeren van projecten thuis helpen om uw huis een unieke expressie te geven. Een van de meest ambitieuze projecten om uit te voeren is natuurlijk de bouw van een meubel. In dit geval het bouwen van een Kruk (meubel). In de onderstaande stappen staat beschreven hoe u een eigen Kruk (meubel) kunt bouwen met behulp van een tafel bouwtekening.

Materialen

1.Een Kruk (meubel) Bouwtekening

Om achter te komen wat voor materialen u nodig hebt en ook de hoeveelheid daarvan, moet u een Kruk (meubel) bouwtekening hebben. We hebben voor u een klant een klare bundel van meer dan 200 Kruk (meubel) bouwtekeningen van 5 verschillende materialen o.a. steigerhout, hardhout, vuren hout. Deze Kruk (meubel) bouwtekeningen bundel kunt u hier aanschaffen voor maar €47,- :

2.Hout

Hout kunt u online bestellen of kopem in winkels zoals Gamma en Karwei. Online bestellen is meestal beter voor mensen die geen eigen boedelbak hebben en hun auto’s niet willen beschadigen. Het kunt zelf kiezen welke type hout u gaat gebruiken

Gereedschappen en bevestigingsmiddelen

Voor het bouwen van een Kruk (meubel) heb u verschillende gereedschappen nodig o.a.:

  1. Spijkers en of schroevenBanner-320-480
  2. Zaag of zaagmachine
  3. Hammer
  4. Schroevendraaier
  5. Meetlijn
  6. Potlood
  7. Schuurmachine en houtschaafmachine

Na het verzamelen van alle materialen en gereedschappen kunt u aan de hand van de door u gekozen Kruk (meubel) bouwtekening stap voor stap uw tafel maken. De Kruk (meubel) bouwtekeningen in de aangegeven pakket zijn duidelijk en makkelijk te volgen.

Tip: In plaats van hout te kopen, kunt u ook oude hout materialen zoals een kastdeur of een kapotte tafel hergebruiken om uw nieuwe Kruk (meubel) te bouwen.

Koop ook de juiste soort bevestigingsmiddelen. Schroeven zijn de meest effectieve en veelzijdiger voor het aan elkaar vast zetten van de verschillende stukken hout . Koop houtschroeven of metalen schroeven afhankelijk van het materiaal van het blad. U kunt het ook combineren met lijm om het verder te versterken, indien u dat wilt.

Kosten

Door zelf een Kruk (meubel) bouwen met behulp van een Kruk (meubel) bouwtekening bespaard u vaak meer dan 50% van wat een Kruk (meubel) zou kosten in een winkel. Indien u dit vaak doet, zult u meer ervaring opdoen, waardoor het bouwen van een tafel met behulp van een Kruk (meubel) bouwtekening nog sneller gaat.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER