Mimiset

0
276

Een lade, ook wel kortweg la genoemd, is een horizontaal schuivend compartiment dat men gebruikt om voorwerpen in op te bergen. Met een horizontaal schuifmechanisme wordt de open bovenkant, naar behoefte van de gebruiker, in of uit haar bestemde plaats geschoven. Laden treft men veelal aan in kasten, bureaus, tafels en dergelijke opbergplekken.

Inhoud

 • 1 Vorm
 • 2 Constructie
 • 3 Geleiders
 • 4 Andere typen
 • 5 Zie ook

Vorm

Haalt men iets uit een lade, dan kijkt men er van bovenaf in, dit in tegenstelling tot een gewone kast waarin men van voren kijkt. Een lade is dan ook veelal diep en niet bijzonder hoog. Het extreme voorbeeld is de pennenlade die men vaak in een bureau vindt: deze is slechts enkele centimeters hoog en biedt overzichtelijk ruimte aan kleine voorwerpen als pennen en paperclips.

Constructie

In zijn eenvoudigste vorm is een lade een rechthoekige bak die in een kast past.

Zijn er meerdere laden boven elkaar, dan moeten ze niet op elkaar rusten. Er zijn dan bijvoorbeeld latjes in de kast waarop de laden rusten. Vaak is de bak veel lager dan het front van de lade, zodat de laden vanzelf op afstand van elkaar blijven.

Het front van een lade is meestal wat groter dan de rest. Hierdoor wordt de spleet tussen lade en kast afgedekt. Zijn er rails, dan is deze spleet links en rechts vrij breed – ruim een centimeter.

Geleiders

Is een lade zwaar beladen, dan is hij moeilijk te openen. Een geleiders met glijlager zijn dan een grote verbetering. Modernere schuiflademechanismen zijn voorzien van geavanceerdere lagering, veelal met rollagers, die een soepele loop garanderen. Ze zorgen er ook voor dat de lade in gesloten toestand dicht blijft.

Naast de normale geleiders met rollagers zijn de meeste lades tegenwoordig uitgerust met soft-cose geleiders. Deze zorgen ervoor dat de lades het laatste stukje automatisch teruggetrokken worden. Het mechanisme is voorzien van een spanningsveer en een dempingspen. De spanningsveer wordt bij uitschuiven op spanning gebracht en de dempingspen wordt gelijktijdig uitgeschoven, het mechanisme is na het uitschuiven van ongeveer een kwart van de lade op volledige spanning en wordt dan gezekerd door een zekeringen. De lade kan echter gewoon verder geopend worden. Schuift men de lade weer toe dan komt de zekeringspen los en wordt de lade door de spanningsveer toe getrokken, dit gebeurt echter langzaam door te weerstand die de dempingspen voorbrengt. [1]

Een lade kan meestal niet volledig worden uitgetrokken. Trekt men te ver, dan valt de lade uit de kast, tenzij er een mechanisme is om dit te verhinderen. Een probleem is daarbij dat het achterste deel van de lade niet toegankelijk is. Er bestaan echter rails die uit drie delen bestaan en waarmee het mogelijk is de hele lade uit de kast te trekken.

Andere typen

In de techniek wordt het woord lade ook gebruikt voor iedere andere inrichting met een soortgelijk schuifmechanisme doch die een functie anders dan opbergen hebben. De ovenlade en de aslade zijn voorbeelden van een dergelijke betekenis.

Zie ook

 • ladenprincipeWil je zelf een Mimiset bouwen en heb je een Mimiset bouwtekening nodig?

Freds Bouwtekeningen pakket is een unieke product met maar liefst 10.000 bouwtekeningen zoals Mimiset bouwtekeningen van verschillende soorten en maten voor maar €47,- . Dat is niet alles! Naast deze 10+ Mimiset bouwtekeningen, 10.000 professionele bouwtekeningen uit verschillende categorieën en houtsoorten (steigerhout,hardhout enmeer) . Bestel het nu direct en betaal maar €47,- i.p.v. €197,- steigerhout bouwtekeningenGelijk kopen voor maar €47,-

Hieronder staat een lijst van de verschillende categorieën die u met de Mimiset bouwtekeningen krijgt.

Gereedschapskisten bouwtekeningen Kasten bouwtekeningen
Hangmatten bouwtekeningen Kerst bouwtekeningen
Hekken bouwtekeningen Keukens bouwtekeningen
Honden bouwtekeningen Kinderkamers bouwtekeningen
Houten Cadeauverpakking Bouwtekeningen Kippenhokken bouwtekeningen
Houthokken bouwtekeningen Kisten bouwtekeningen
Huis bouwtekeningen Kliko-ombouw bouwtekeningen
Kapstokken bouwtekeningen Konijnenhokken bouwtekeningen
Karretjes bouwtekeningen Krukken bouwtekeningen
Kassen-en-moestuin bouwtekeningen Lampen bouwtekeningen
Letters bouwtekeningen Pergolas bouwtekeningen
Poezen bouwtekeningen Poppenhuizen en speelgoedhuisjes bouwtekeningen
Prieelen bouwtekeningen Raamluiken bouwtekeningen
Radiatorombouw bouwtekeningen Rekken bouwtekeningen
Schildersezels bouwtekeningen Schommel bouwtekeningen
 Schragen bouwtekeningen Schutting bouwtekeningen
 Schuurtjes bouwtekeningen Shutters bouwtekeningen
 Speelgoed bouwtekeningen Stoelen bouwtekeningen
 Tafels bouwtekeningen Trappen bouwtekeningen
 Verandas bouwtekeningen Vijver bouwtekeningen
 Vogelhuisjes bouwtekeningen Wand bouwtekeningen
 Werkbank bouwtekeningen Zandbakken bouwtekeningen
Badkamer bouwtekeningen Bar bouwtekeningen
Bedden bouwtekeningen Bijen-en-insectenkasten bouwtekeningen
Pooltafels bouwtekeningen Bloembakken bouwtekeningen
Boekenplanken bouwtekeningen Gereedschappen bouwtekeningen
Producten bouwtekeningen Boomhut bouwtekeningen
Bordjes-onderzetters bouwtekeningen Brievenbussen bouwtekeningen
Bruggetjes bouwtekeningen  Bureaus bouwtekeningen
Carports bouwtekeningen  Decoratie bouwtekeningen
Deuren bouwtekeningen  Emmers bouwtekeningen

 
Gelijk kopen voor maar €47,-

Hoe kunt u uw eigen Mimiset te bouwen ?

Het zelf uitvoeren van projecten thuis helpen om uw huis een unieke expressie te geven. Een van de meest ambitieuze projecten om uit te voeren is natuurlijk de bouw van een meubel. In dit geval het bouwen van een Mimiset. In de onderstaande stappen staat beschreven hoe u een eigen Mimiset kunt bouwen met behulp van een tafel bouwtekening.

Materialen

1.Een Mimiset Bouwtekening

Om achter te komen wat voor materialen u nodig hebt en ook de hoeveelheid daarvan, moet u een Mimiset bouwtekening hebben. We hebben voor u een klant een klare bundel van meer dan 200 Mimiset bouwtekeningen van 5 verschillende materialen o.a. steigerhout, hardhout, vuren hout. Deze Mimiset bouwtekeningen bundel kunt u hier aanschaffen voor maar €47,- :

2.Hout

Hout kunt u online bestellen of kopem in winkels zoals Gamma en Karwei. Online bestellen is meestal beter voor mensen die geen eigen boedelbak hebben en hun auto’s niet willen beschadigen. Het kunt zelf kiezen welke type hout u gaat gebruiken

Gereedschappen en bevestigingsmiddelen

Voor het bouwen van een Mimiset heb u verschillende gereedschappen nodig o.a.:

 1. Spijkers en of schroevenBanner-320-480
 2. Zaag of zaagmachine
 3. Hammer
 4. Schroevendraaier
 5. Meetlijn
 6. Potlood
 7. Schuurmachine en houtschaafmachine

Na het verzamelen van alle materialen en gereedschappen kunt u aan de hand van de door u gekozen Mimiset bouwtekening stap voor stap uw tafel maken. De Mimiset bouwtekeningen in de aangegeven pakket zijn duidelijk en makkelijk te volgen.

Tip: In plaats van hout te kopen, kunt u ook oude hout materialen zoals een kastdeur of een kapotte tafel hergebruiken om uw nieuwe Mimiset te bouwen.

Koop ook de juiste soort bevestigingsmiddelen. Schroeven zijn de meest effectieve en veelzijdiger voor het aan elkaar vast zetten van de verschillende stukken hout . Koop houtschroeven of metalen schroeven afhankelijk van het materiaal van het blad. U kunt het ook combineren met lijm om het verder te versterken, indien u dat wilt.

Kosten

Door zelf een Mimiset bouwen met behulp van een Mimiset bouwtekening bespaard u vaak meer dan 50% van wat een Mimiset zou kosten in een winkel. Indien u dit vaak doet, zult u meer ervaring opdoen, waardoor het bouwen van een tafel met behulp van een Mimiset bouwtekening nog sneller gaat.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER