Nachtkastje

0
305

Een lessenaar, lezenaar of ook wel boekstandaard is een standaard waarop een boek of bladtekst kan worden gelegd, zodat men erachter staand kan voorlezen. Het blad van de lessenaar ligt meestal een beetje schuin. Een moderne lessenaar heeft vaak een leeslamp en een microfoon.

Bevindt een lessenaar zich in een congrescentrum, dan is meestal de naam of het logo van dat centrum op de voorzijde van de lessenaar afgebeeld. Dat heeft een reclamefunctie als een foto van een spreker in de krant verschijnt.

Als onderdeel van het kerkinterieur bestaat de lessenaar (dan wel lezenaar genoemd) uit hout of uit steen en stelt het de lezer of de zanger in de gelegenheid staande te zingen, te reciteren of te lezen.

Ook een standaard voor bladmuziek of een muziekboek wordt doorgaans lessenaar genoemd (een muzieklessenaar), net als de plank op piano’s waarop bladmuziek kan worden geplaatst. In Vlaanderen spreekt men in een muzikale context meestal over een pupiter, naar het Franse woord pupitre.

Schoolmeubel

In Vlaanderen werd een schoolmeubel, bestaande uit zitting en het blad voor schrijfgerei, ook lessenaar genoemd. In Nederlandse scholen noemt men vooral de verhoogde tafel van de leraar de lessenaar.

Afbeeldingen

Zie ook

  • KathederWil je zelf een Nachtkastje bouwen en heb je een Nachtkastje bouwtekening nodig?

Freds Bouwtekeningen pakket is een unieke product met maar liefst 10.000 bouwtekeningen zoals Nachtkastje bouwtekeningen van verschillende soorten en maten voor maar €47,- . Dat is niet alles! Naast deze 10+ Nachtkastje bouwtekeningen, 10.000 professionele bouwtekeningen uit verschillende categorieën en houtsoorten (steigerhout,hardhout enmeer) . Bestel het nu direct en betaal maar €47,- i.p.v. €197,- steigerhout bouwtekeningenGelijk kopen voor maar €47,-

Hieronder staat een lijst van de verschillende categorieën die u met de Nachtkastje bouwtekeningen krijgt.

Gereedschapskisten bouwtekeningen Kasten bouwtekeningen
Hangmatten bouwtekeningen Kerst bouwtekeningen
Hekken bouwtekeningen Keukens bouwtekeningen
Honden bouwtekeningen Kinderkamers bouwtekeningen
Houten Cadeauverpakking Bouwtekeningen Kippenhokken bouwtekeningen
Houthokken bouwtekeningen Kisten bouwtekeningen
Huis bouwtekeningen Kliko-ombouw bouwtekeningen
Kapstokken bouwtekeningen Konijnenhokken bouwtekeningen
Karretjes bouwtekeningen Krukken bouwtekeningen
Kassen-en-moestuin bouwtekeningen Lampen bouwtekeningen
Letters bouwtekeningen Pergolas bouwtekeningen
Poezen bouwtekeningen Poppenhuizen en speelgoedhuisjes bouwtekeningen
Prieelen bouwtekeningen Raamluiken bouwtekeningen
Radiatorombouw bouwtekeningen Rekken bouwtekeningen
Schildersezels bouwtekeningen Schommel bouwtekeningen
 Schragen bouwtekeningen Schutting bouwtekeningen
 Schuurtjes bouwtekeningen Shutters bouwtekeningen
 Speelgoed bouwtekeningen Stoelen bouwtekeningen
 Tafels bouwtekeningen Trappen bouwtekeningen
 Verandas bouwtekeningen Vijver bouwtekeningen
 Vogelhuisjes bouwtekeningen Wand bouwtekeningen
 Werkbank bouwtekeningen Zandbakken bouwtekeningen
Badkamer bouwtekeningen Bar bouwtekeningen
Bedden bouwtekeningen Bijen-en-insectenkasten bouwtekeningen
Pooltafels bouwtekeningen Bloembakken bouwtekeningen
Boekenplanken bouwtekeningen Gereedschappen bouwtekeningen
Producten bouwtekeningen Boomhut bouwtekeningen
Bordjes-onderzetters bouwtekeningen Brievenbussen bouwtekeningen
Bruggetjes bouwtekeningen  Bureaus bouwtekeningen
Carports bouwtekeningen  Decoratie bouwtekeningen
Deuren bouwtekeningen  Emmers bouwtekeningen

 
Gelijk kopen voor maar €47,-

Hoe kunt u uw eigen Nachtkastje te bouwen ?

Het zelf uitvoeren van projecten thuis helpen om uw huis een unieke expressie te geven. Een van de meest ambitieuze projecten om uit te voeren is natuurlijk de bouw van een meubel. In dit geval het bouwen van een Nachtkastje. In de onderstaande stappen staat beschreven hoe u een eigen Nachtkastje kunt bouwen met behulp van een tafel bouwtekening.

Materialen

1.Een Nachtkastje Bouwtekening

Om achter te komen wat voor materialen u nodig hebt en ook de hoeveelheid daarvan, moet u een Nachtkastje bouwtekening hebben. We hebben voor u een klant een klare bundel van meer dan 200 Nachtkastje bouwtekeningen van 5 verschillende materialen o.a. steigerhout, hardhout, vuren hout. Deze Nachtkastje bouwtekeningen bundel kunt u hier aanschaffen voor maar €47,- :

2.Hout

Hout kunt u online bestellen of kopem in winkels zoals Gamma en Karwei. Online bestellen is meestal beter voor mensen die geen eigen boedelbak hebben en hun auto’s niet willen beschadigen. Het kunt zelf kiezen welke type hout u gaat gebruiken

Gereedschappen en bevestigingsmiddelen

Voor het bouwen van een Nachtkastje heb u verschillende gereedschappen nodig o.a.:

  1. Spijkers en of schroevenBanner-320-480
  2. Zaag of zaagmachine
  3. Hammer
  4. Schroevendraaier
  5. Meetlijn
  6. Potlood
  7. Schuurmachine en houtschaafmachine

Na het verzamelen van alle materialen en gereedschappen kunt u aan de hand van de door u gekozen Nachtkastje bouwtekening stap voor stap uw tafel maken. De Nachtkastje bouwtekeningen in de aangegeven pakket zijn duidelijk en makkelijk te volgen.

Tip: In plaats van hout te kopen, kunt u ook oude hout materialen zoals een kastdeur of een kapotte tafel hergebruiken om uw nieuwe Nachtkastje te bouwen.

Koop ook de juiste soort bevestigingsmiddelen. Schroeven zijn de meest effectieve en veelzijdiger voor het aan elkaar vast zetten van de verschillende stukken hout . Koop houtschroeven of metalen schroeven afhankelijk van het materiaal van het blad. U kunt het ook combineren met lijm om het verder te versterken, indien u dat wilt.

Kosten

Door zelf een Nachtkastje bouwen met behulp van een Nachtkastje bouwtekening bespaard u vaak meer dan 50% van wat een Nachtkastje zou kosten in een winkel. Indien u dit vaak doet, zult u meer ervaring opdoen, waardoor het bouwen van een tafel met behulp van een Nachtkastje bouwtekening nog sneller gaat.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER